Accent kleuren in je inrichting

Iedereen richt zijn of haar huis anders in. De een geeft z’n voorkeur aan landelijk, de ander aan strak en modern. Vaak zie je een paar basiskleuren en enkel één of twee uitspringende kleuren. Denk hierbij aan witte muren, een donkere vloer en donkere meubels, met bijvoorbeeld een groen of rood accent.

Deze accenten worden meestal gelegd in accessoires. Denk hierbij aan een vaas, sierkussens of een fruitschaal. Ook komt het vaak voor dat één muur geschilderd is in de accent kleur. Een donker rode muur waar de televisie staat bijvoorbeeld.

Als je ervoor kiest om een uitspringende kleur te gebruiken bij het inrichten van je huis is het wel verstandig dat deze kleur in alle aspecten wel hetzelfde is. Het wordt snel rommelig en slordig als er bijvoorbeeld 5 verschillende tinten blauw worden gebruikt.

Mocht je gaan voor twee verschillende accent kleuren, zorg dan dat deze op elkaar afgestemd zijn. Het zou zonde zijn als je kiest voor twee verschillende kleuren die niet bij elkaar passen of in het slechtste geval zelfs vloeken.

Ook zijn er veel mensen die sommige praktische dingen aanpassen aan de accent kleur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kleur van de snijplank in de keuken, de kleur (en meestal geur) van waxinelichtjes en zelfs de kleur van de iPad oplader die altijd naast de bank in het stopcontact zit.

Via internet zijn er veel voorbeeld foto’s te vinden voor als je even je eigen inspiratie kwijt bent. Decoreer er lekker op los en creër een plekje waar je je thuis voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>